“Get the bug out of here!”

Geplaatst op door in de categorie Blog

Voor alles is er een eerste keer. En sommige eerste keren ga ik het liefst uit de weg. Dat kan ik soms lang zo volhouden…

Maar niet déze: Ik nam voor de eerste keer deel aan het jaarlijkse Business Open Congres. Een super gezellige en leerzame middag met mede-ondernemers.
Business Open is een netwerkorganisatie dat zich verbindt aan golfclubs. Onder het mom “door en voor ondernemers” staat kennis delen, plezier en verbinden centraal in hun zienswijze op netwerken om business te verwerven.

Leuk feitje: het event werd gehost in de voormalige Heuga Tapijttegelsfabriek. Wie kent ze niet: die vierkantjes tapijt in alle kleuren!

Het bekende Heuga Tapijttegeltje. Het bedrijf is nu onderdeel van Interface

Het bekende Heuga Tapijttegeltje. Het bedrijf is nu onderdeel van Interface

Illusionist (amongst many other things) George Parker zette ons -het publiek- gedurende zijn presentatie voortdurend op het verkeerde been.  Dat deed hij echt fantastisch! Zijn illusies zetten je aan het denken over het nut, werking en sturen van gedrag. Hij onderbouwde er onder meer de stelling mee dat jouw hersenen kneedbaar zijn. Als je iets nieuws onderneemt dat je nog nooit eerder hebt gedaan en je stort jezelf er vol in, met alle valkuilen en missers van dien, dan kom je uiteindelijk tóch op een bepaald niveau uit. Zien, horen en ervaren. Dat is wat er voor nodig is.

Wow! Ga weg..!

Maaarrr: er is ook een eerste keer van dingen eten waar ik altijd pertinent met een grote boog omheen ben gelopen. Het is goed dat ik vooraf níet wist wat mij te wachten stond. Een kook-workshop. Ending-up eating bugs… Het bewijs zie je hier!

Kookworkshop Pure Passie, door de Native Chef

(Toegegeven, ik eet een béétje met lange tanden. Want mijn hersens wilden er eigenlijk nog niet aan. Meelwormen en krekels… in compleet intacte toestand ook nog! Ik wachtte op die gevreesde, enge “crunch”, dat mij er nog eens extra op zou attenderen dat ik insecten aan het eten was. Een kwestie van de “mind”, dus vooral. Want dat ingebeelde “enge” kwam niet). Ik heb het hapje helemaal opgegeten, en het was smakelijk. De dadels, cacao en honing maakten het zoet, de cashew en kokos crunchy (heb ik mezelf ingeprent om te geloven).

Ik heb het overleefd! Een Pippi Langkous-effect, zou je het kunnen noemen. En passend bij wat George zei: Iets doen dat je niet kent en kunt, en waarbij je hersens zeggen “wow, back off!”. En er dan tóch aan beginnen en doorzetten! Daarin zit de groei en ontwikkeling.

Overwinning is groei!

Door uit je comfortzone te treden en nieuwe ervaringen en perspectief op te doen, vergroot je je kans op succes. Op elk vlak in je leven. Insecten eten, er een redelijk positieve ervaring bij hebben en het ook overleefd hebben: Ik heb mezelf weer een beetje meer verrijkt om gewaagde stappen te durven zetten.

Heb jij dat ook wel eens meegemaakt: dat uit je comfortzone stappen leidde tot iets wat je uiteindelijk niet had willen missen?

Creëer nu jóuw “eating bugs-moment”!

Ben jij toe aan jouw “eating bugs-moment’, maar je hikt er nog een beetje tegen aan? Laten we eens een kop koffie drinken, en samen hierover van gedachten wisselen!  Mail mij! Of stuur mij rechtstreeks een appje. Dan is een afspraak snel gemaakt!

Terug naar het overzicht